Glasverzekering

Een bal door de ruit of een ongelukje tijdens het ramen lappen? De glasverzekering vergoedt schade aan glas dat deel uitmaakt van uw woning.

Waarvoor bent u verzekerd?

Een aparte glasverzekering is alleen nodig als schade aan het glas niet is opgenomen in de woonhuisverzekering (opstalverzekering). Als u in een relatief dure woning woont, kan een losse glasverzekering voordeliger zijn dan meeverzekeren op de woonhuispolis. Er bestaan verschillende glasverzekeringen elk met hun eigen dekking. Zo kunt u bijzonder of duur glas verzekeren. Ook is het plaatsen van een noodvoorziening vaak meeverzekerd. Het verzekerde glas moet bedoeld zijn om licht door te laten. Een kristallen vaas of een spiegel is dus niet gedekt.

Verzekeraars sluiten vaak bepaalde vergoedingen uit:

  • Glasbreuk door verbouwingswerkzaamheden, verplaatsing of bewerking van het glas.
  • Glasbreuk als gevolg van brand en/of ontploffing en inbraak of een poging daartoe (brand, ontploffing en inbraakschade zijn wel gedekt door een opstalverzekering).
  • Glasschade die ontstaat door een catastrofeachtige situatie, zoals oorlogssituaties, atoomkernreacties en overstromingen, wordt nooit vergoed.

De premie

De premie is afhankelijk van het aantal kamers in de woning, wel of geen dubbel glas en glassoort. Soms wordt de premie gebaseerd op de oppervlakte per ruit.